a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Pesto di basilico

I Ligurias daler vokser det sunn og delikat basilikum, omgitt av vind og kysset av solen store deler av året. Denne basilikumen har små blader,og er den som anvendes for å anrette den mest kjenne genovesiske oppskriften, Pesto.

Pesto er en saus som blir brukt til pasta, og helst til pastatypene Trofie eller Lasagnette.

Opprinnelig oppskrift innebærer at sausen lages i morter. I dag er det vanligere å bruke kjøkkenmaskin for å mose sammen de deilige ingrediensene. Sausen skal bli myk og ganske tjukk.

Ingrediensene er basilikum (genovese DOP), pinjekjerner, hvitløk, parmesan, pecorino, salt og olivenolje extravergine.

Man finner pestoretter hvorsomhelt i Liguria, i pastaretter, på pizzaen og på farinataen.

Kjærligheten til denne type saus, som er listet på «Certificazione di Patrimonio culturale immateriale dell’Umanità», har gjort at det hvert år holdes verdensmesterskap i pestolaging, naturligvis i Genova