//
a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Kan du lage den tradisjonelle pesto Genovese? Meld deg på verdensmesterskapet!

Kjærlighet og omsorg for denne sausen, som er listet på kulturarvlisten, har gjort at det er blitt opprettet et verdensmesterskap for tillaging av retten. VM i pestolaging fant for første gang sted i 2007, og har siden blitt arrangert årlig. Arrangementet finner sted i Genova, nærmere bestemt i Sala del Maggior Consiglio di Palazzo Ducale, et av de viktigste byggene i Genova. Her kjemper man om seieren, omgitt av søyler, stukkatur og historiske fresker.

Deltakerne utdeles en pestle (en knuser) og morter, et forkle, en kokkelue og til slutt alle de nødvendige ingredienser (Articolo Pesto).

Det kommende mesterskapet i mars 2018, tegner 100 deltakere, hvorav kun 10 blir finalister.

Selv om tilbredelsen må skje ved hjelp av den tradisjonelle morteren, og ikke ved hjelp av moderne kjøkkenutstyr, var det den unge kokken James Bowien fra San Francisco som vant i 2008.

Konkurransen er åpen for alle. I 2014 var den en 86 år gammel bestemor, “nonna”, Alfonsina Trucco, som vant.

Forrige års vinner er 37 år gamle Alessandra Fasce fra Fontanegli. Hun er kjøkkenassistent ved restauranten “trattoria Da Paulin”, som ligger på høydene over Genova.

De innledende rundene finner sted om morgenen, mens finalen holdes om ettermiddagen. Førstepremien er, i tillegg til den ærefulle tittellen, en pestle belagt med gull.