a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Farinata

Farinata er en rett som må nytes rett fra ovnen, god og varm. Den lages av en blanding av vann, kikertmel, salt og olivenolje extravergine. Den stekes i vedovn kobberform, til den har en sprø og godt stekt skorpe.

Den kan tilberedes «enkel»(uten noe), eller med ost, lardo, pesto, løk med mer. Når det er sesong for artisjokker, er dette tilbehøret absolutt verdt å smake!

 

Denne oppskriften er kjent i hele Liguria, og i noen deler av Toscana, men det sies at den ble «oppdaget» på et skip fra Genova på 1200-tallet. Det skal ha skjedd et uhell om bord, som gjorde at kikertmelet blandet seg med olivenolje og sjøvann, og slik utgjorde en farinatarøre.

Du får lettest tak i Farinata hos bakerne «panifici», heller enn på restaurantene, dersom du ikke besøker en pizzeria. Der er Farinata ofte mer etterspurt enn pizzaen selv.

I Genova er det mange steder som er berømte for sin Farinata, eksempelvis «la Funicolare», «Da Franz», «Ostaja San Vicenzo», «La Farinata dei Teatri e Sciamadda».

Må absolutt prøves!