a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Bagnun

I Riva Trigoso, noen få kilometer fra Sestri Levante, har ansjosen blitt hovedingrediensen i bagnunen, en spesiell fiskesuppe som bringer tilbake smaker av fortiden. Nylig fisket ansjos stekt i panne, tilsatt en tomatsaus av fersk tomat, løk, olje, tørr hvitvin, småbladet persille, hvitløk og basilikum.

Dette serveres varmt på brødskorper, laget uten gjær og så sprø at de bruker tid på å mykne seg opp.

Dette er en rett med stor og lang tradisjon i den liguriske sjøfarten. Legenden forteller at retten ble laget om bord på leudiene (store, sakte og solide lastebåter) med ingredienser som kunne konserveres og lagres over lang tid.

Bagnun kan nytes blant annet ved byfesten den nest siste helgen i juli, i Riva Trigoso.