a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Focaccia

Focaccia og du tenker på Genova. Denne sammenhengen er selvfølgelig, mange av de dagpendlerne til Genova returnerer med fersk focaccia til familien. Man kjøper og tar med seg i hånden. For focacciaen er bedre (best mener de innfødte) i Genova og i områdene rundt, enn i resten av Italia. Om du spør de lokale, er det kun her du kan spise den ekte focacciaen.

 

Tilberedingen er enkel og ingrediensene få, kun mel (tipo 00), olivenolje extravergine, gjær, salt og maltekstrakt.

Videre tilbereding er litt mer komplisert, da det trengs tre ulike heveperioder, i ulike intervall. Det typiske rustikke utseende er laget av bakerens fingeravtrykk, i det han trykker deigen utover i den olivenoljesmurte formen.

Jo mer olivenolje som legger seg i disse fordypningene, jo bedre blir focacciaen.

 

 

Focacciaen er Genovas «street food», en kan spise det når som helst på dagen; til lunsj, til middag, som et mellommåltid og til frokost.

Blandingen mellom focacciaens salte smak og et syltetøys søtlighet eller sjokoladepålegg er godt!

Man finner mange versjoner av focacciaen; med oliven, med løk, med rosmarin, med tomater etc etc.

Der finnes dem som dypper focacciaen med løk (svært populær i Genova) i cappucinoen…

 

Der finnes flere bakere som lager GOD focaccia, vi anbefaler de eldste og best kjente: «Panificio Mario» i Via San Vincenzo, «Forno della Casana» i vico della Casana, «Forno Patrone» i Via Ravecca og «La bontà del grano» på Piazza del Carmine.

Vi er sikker på at før dere reiser fra Genova, har også dere focaccia i bagasjen.