a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Focaccia al formaggio

Opprinnelig fra Recco, er denne en av de mest historiske, berømte og mest eksporterte produkt fra det Liguriske kjøkken.

Legenden sier at allerede fra 1099 tilberedte man focaccia al formaggio, under de første korstogene. Retten kommer sannsynligvis fra tiden da innbyggerne måtte gjemme seg i fjellene, fra piratenes angrep.

En deig bestående av mel, vann, salt og olivenolje strekkes tynn og lett (uten kjevle!) og fylles med en mykost, før det dekkes til med et nytt lag med deig.

Opprinnelig ble dette stekt på skiferstein, i dag er vedovn vanlig.

Oppskriften er enkel og smakfull og allerede på slutten av 1800-tallet ble den kjent og brakte stor oppmerksomhet til de fem bakeriene i Recco. Focaccia al formaggio er anerkjent som IGP (Indicazione Geografica Protetta), en kvalitetsindikator i Italia.

Hvert år, den fjerde helgen i mai, arrangeres en «sagra ufficiale della Focaccia al formaggio» a Recco.